Kanske ett norskt bibliotekslabb på gång

Vår norske kollega och Bibliotek 2.0-bloggare Thomas Brevik skriver om ett intressant förslag han blivit utmanad av norska myndigheten för utveckling inom akrkiv-, biblioteks- och museiutveckling att skriva. Arbetstiteln på förslaget är “Bibliotekslabbet”, och det ska fungera som ett nätverk för personer som är intresserade av att starta Web 2.0-inspirerade projekt:

The concept is a network and clearinghouse of small Web 2.0 projects which will try to collect and network all library hackers, librarians or users, who are interested in contributing. If somebody needs funding to do a small web 2.0 thing, the library lab can contribute with something e.g. funds for people to take time off from work or buy some piece of equipment.

Ett intressant projekt som vi hoppas det blir något av.

No Responses to “Kanske ett norskt bibliotekslabb på gång”

1. No Comments