Ibland uppmärksammas man på problem som tar en långt i tanke och handling. Gunilla Källman, kontaktbibliotekarie på Örebro UB, fångade mig en dag i korridoren. Hon tyckte det var ett problem med ”Time out” inställningarna i Örebro UB:s OPAC. Man blev utkastad lite titt som tätt ur opac:en. Gunilla undrade om man inte kunde göra något för att komma tillbaka till läget innan man kastades ur. Jag funderade lite över problemet, provade lite olika lösningar innan jag fastnade för url:en på time-out sidan. I url:en återgavs en mängd variabler, sessionsdata, språkinställningar, sökord, osv. Ur detta föddes en idé att läsa in informationen för vidare bearbetning.

Detta resulterade först i en lösning som presenterade en länk på time-out sidan. Länken innehöll söktermer som skickats till sidan som föregick time-out:en. Efter att förfinat metoden lite började jag fundera på andra saker man kunde göra genom att fånga upp datat som skickades via url:en, inte bara vid en time-out. Continue reading ‘URL parsing i OPAC - food for mashup!’

Tags: , , , , ,

Om-design av OPAC?

Vad jag förstår av bilden till höger så håller Stockholms Stadsbibibliotek på att omdesigna OPAC:en inför lanseringen av den omtalade webbsidan. Eftersom SSB har BookIT så finns det tydligen möjligheter att deigna om OPAC:en, eller kommunicera med BookIT via ett API och konstruera en egen OPAC. Är det någon som har koll på vilka möjligheter som finns när det gäller BookIT och OPAC?

Bilden till höger har jag hittat till via bloggarna: biblioteksrelaterat och librarianishish is the new black.

OBS! Bilden till höger är gammal och fungerar bara som ett exempel på en träfflista med Web 2.0- funktioner. Bilder på hur SSB:s webbplats kommer att se ut finns här. För att följa SSB:s arbete med Webbsidan, se deras blog.

Tags: , ,About

You are currently browsing the Bibliotek 2.0 weblog archives for api.

Taggar

Epost för prenumeration:

Delivered by FeedBurner

www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos from the Bibliotek 2.0 group pool. Make your own badge here.