Vi har infört taggning på bibliotek20.se. Till höger är ett taggmoln och under varje artikel är taggarna för den artikeln. Om du klickar på en tagg så filtreras träfflistan efter den taggen. Det går också att göra kombinationssökningar genom att sätta ett plus-tecken mellan taggarna i URL:en. Här är ett exempel:

http://www.bibliotek20.se/index.php?tag=bloggtips+opac

Denna sökning kombinerar taggarna “blogtips” och “opac”.  Funktionen bygger på en plugin till Wordpress som heter Ultimate Tag Warrior av Christine Davies.

För dig som skriver artiklar här innebär det ett fält extra under huvudfältet. Klicka på existerande taggar i molnet under fältet eller skriv till egna om de inte finns med. Titta i molnet först för att undvika olika stavningar och så. Se taggfunktionaliteten som ett komplement till de mer sparsmakade kategorierna. Titta gärna hur andra har taggat.

Tags: ,

Structured blog test

Efter tips från Erik testar vi nu ett tillägg som heter Structured Blog.

Det innebär att man kan få lite stöd (och uppslag) för sitt skrivande.

När man loggat in får man under fliken Skriv ytterligare valmöjligheter som tex att skriva recensioner, tipsa om kommande händelser, göra listor osv.

Den främsta anledningen till att vi vill pröva structured blog är förstås att vi vill komma igång med användande, test och recensioner av olika webb 2.0-tjänster.

Välj review under fliken Skriv och fortsätt genom att klicka på lämplig rubrik tex website. Dela med dig av dina erfarenheter och sätt gärna ett betyg.

Att vi hjälper varandra att utvärdera webb 2.0-tjänsterna ser jag som en av de stora nyttorna med Bibliotek 2.0-bloggen. Annars är det lätt att man storknar i detta enorma utbud av ändå relativt likartade tjänster.

Tags: , ,

Smilies i post eller kommentar…

Om du vill använda smilies i din post eller kommentar, då har du en komplett lista här :) :-)
http://txfx.net/2004/08/18/wordpress-smilies/

OBS! Jag har stängt av kommentarsfunktionen på denna post på grund av ständiga spamförsök.

Tag:

Om du har något tips på läsvärda bloggar om Bibliotek 2.0/Library 2.0 för Bloggrollen, så tipsa gärna i en kommentar till denna post. Vi har bara tagit med några stycken i menyn till höger, eftersom vi vill att listan ska växa genom deltagande. Tänk bara på att vi inte vill ha så lång lista som möjligt, utan så bra som möjligt ur vår synvinkel. Vad det innebär får du avgöra själv.

Om du vill tipsa om en blogg som inte handlar om Bibliotek 2.0 så kan du förstås göra det i en vanlig post. Jag kan till exempel tipsa om Jonas Franssons blogg Omis [Om Informationssökning]. Jonas var med på Workshopen som inspirerade till Bibliotek 2.0. TIPSA GÄRNA OM DIN EGEN BLOGG (ELLER DITT BIBLIOTEKS), VAD DEN ÄN HANDLAR OM…

Tag:About

You are currently browsing the Bibliotek 2.0 weblog archives for bibliotek20.se.

Taggar

Epost för prenumeration:

Delivered by FeedBurner

www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos from the Bibliotek 2.0 group pool. Make your own badge here.