Finns det något godtagbart argument för varför inte ett bibliotek ska erbjuda chatt direkt i informationsdisken?

Det naturliga argumentet vore: vi har redan tillräckligt mycket att göra. Argumentet förutsätter att det blir mer att göra om man inför chatt vilket i sin tur innebär att man får nya användargrupper som vi inte har idag. Detta innebär i sin tur att det finns användargrupper idag som diskrimineras av biblioteken och de är så stora att deras medverkan gör att vi inte kan sköta vårt jobb. Om det är så, varför ska öga-mot-öga kommunikation och telefon gå före chatt? Har vi något giltigt argument för det?

Ett argument vore: många bibliotekarier kan inte chatta. Är det verkligen ett argument? Om vi ansåg att det argumentet vore giltigt, då nedvärderar vi människorna vi arbetar med. Att chatta är inte svårt att lära sig, vänja sig vid. Att chatta är att kommunicera. Måste vi inte kunna kommunicera?

Finns det fler (och bättre) argument eller är det bara att rulla upp ärmarna och sätta igång? Med MeeboMe + Meebo tar det tekniska någon timme att sätta upp. Det skadar ju inte att testa… Om det av någon anledning inte skulle fungera så har man ändå växt mer än om man överhuvudtaget inte har testat. Eller?

Tag:About

You are currently browsing the Bibliotek 2.0 weblog archives for bibliotekschatt chatt.

Taggar

Epost för prenumeration:

Delivered by FeedBurner

www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos from the Bibliotek 2.0 group pool. Make your own badge here.