LIbris beta

Nu har betaversionen av nya Libris släppts. Visst blir det bra!
Och för att det ska bli ännu bättre är tanken att alla som vill ska få komma med synpunkter, rapportera in buggar, beskriva underligheter osv. Lämna feedback här!


Sök i LIBRIS  

Så här beskriver man nyheterna:


Nya funktioner

Egentligen är större delen av nya LIBRIS nytt från grunden. Ny systemarktektur, ny teknik, nytt gränssnitt, nytt frågespråk, nytt söksystem….men vi vill gärna lyfta fram och speciellt berätta om några nya funktioner som du som använder systemet kan ha stor nytta av.


Avgränsa träffmängd

Skicka iväg en sökfråga och se vilken respons du får. Du får hjälp av systemet att avgränsa din sökning i träfflistan. Begränsa på typ, år, ämne, språk. Kanske är det en speciell författare du är ute efter?

Gruppera träffmängd
Gör din träffmängd tydlig genom att gruppera träffarna. Du kan få alla träffar på svenska tillsammans (gruppera på språk), eller göra en mängd av alla träffar som är tidskrifter (gruppera på typ).

Stavningskontroll
Stavar du fel i hastigheten hjälper systemet dig genom att ge ett sannolikt förslag “Menade du..?

Relevansrankning
Mest relevanta titlar högt upp i träfflistan

Mitt bibliotek
Om du väljer ett bibliotek i Inställningar visar en ikon () i träfflistan om ditt bibliotek har titeln. Ditt bibliotek visas också överst i vyn Hitta/Låna

Länka direkt till biblioteken
Länka direkt till ditt biblioteks lokala katalogsystem från fliken Hitta/Låna.

Hitta andra utgåvor
Finns titeln på andra språk? Finns den som E-bok. Finns den utgiven i en äldre/nyare utgåva?

Bilder, sammanfattningar m.m.
Tilläggsinformation som stöd att bedöma ett material - är det här något för mig? Vi kommer att fortsätta att arbeta med innehållsförteckningar och recensioner för att förbättra utvärderingsunderlaget.

Hantera referenser
Möjlighet att spara poster i klartext eller exportera dem till referenshanteringssystemen EndNote, ProCite och RefManager (ris-formatet)

Mejla en länk till en träfflista eller posterna i klartext.
Mejla en länk till en speciell post eller posten i klartext.

Hitta fulltext lättare
Vi lyfter fram när titeln finns som fulltext, både i träfflistan och i visningen av en post. Ibland är dessa fulltexter fritt tillgängliga för alla, ibland krävs det att du är låntagare på ett bibliotek som har licens att visa fulltexten. Dä visas en nyckel-ikon

Sök vidare i externa tjänster
Hitta mer i andra tjänster som Google BookSearch och LibraryThing. Utdrag ur boken, innehållsförteckningar, bokomslag, personliga omdömen m.m.

Tags: , , ,About

You are currently browsing the Bibliotek 2.0 weblog archives for bibliotekskatalog.

Taggar

Epost för prenumeration:

Delivered by FeedBurner

www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos from the Bibliotek 2.0 group pool. Make your own badge here.