I Århus har man en tradition att tänka på tvärs och erbjuda möjligheter i biblioteket. Vad härligt att se ett bibliotek som inte bara bygger på informationskonsumtion utan även ger plats för eget kreativt skapande. Att man vill lyfta fram det som händer i mötet mellan människa och media och ge stöd för en fortsatt dialog.

Se filmen!


The Transformation Lab has produced new visions for the physical library of the future. In June the project will be presented at the 17th Halmstad conference in Aarhus.
More about the project: www.aakb.dk/forvandlingsrum (in danish)

Tags: , ,

Nya böcker

Information today ger ut en hel del intressanta böcker. Nu är följande på gång:

Social Software in Libraries. Building Collaboration, Communication, and Community Online. Meredith Farkas (förord av Roy Tennant)

Library 2.0. A Guide to Participatory Library Service. Michael Casey and Laura Savastinuk (förord av Michael Stephens)

Är det någon som upptäckt någon speciellt läsvärd bok (eller annat dokument) på temat?

Tags: , , , ,

Anta att varje signifikativ text som böcker, artiklar etc, hade en särskild digial namnrymd (url, webbsida) där allt som skrivs om dem på webben kan samlas. Det handlar om en digital webb 2.0 - variant på fysiska namrymder som isbn-numren. En särskild boks namnrymd, webbsida skulle alltså fungera som en nationell portal för allt som rör den boken. Portalen innehåller länkar till allt som skrivs om boken - de som skrivit något ska kunna lägga till länken till sin artikel själv. Moderna system som Wordpress (denna blogg etc) skickar automatiskt en ping, signal, om jag anger en länk till bokens namnrymd, webbsida. Moderna system kan också ta emot dessa pingar och skapa kommentarer av dem. Det borde också vara möjligt att diskutera boken direkt på sidan.

Denna post är kanske ett tips till utvecklingsgruppen på Libris Webbsök.

Tags: , , , , ,About

You are currently browsing the Bibliotek 2.0 weblog archives for deltagande.

Taggar

Epost för prenumeration:

Delivered by FeedBurner

www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos from the Bibliotek 2.0 group pool. Make your own badge here.