Zombie time

Det finns många skäl att använda biblioteket, här är ett!


Tags: , ,

Vad är en vetenskaplig artikel?

Under lärobjektsdagarna arrangerade av Nätverket Sökguiden i maj i år här på Blekinge Tekniska Högskola producerades ett antal lärobjekt som är användbara i undervisningen.

Filmen “Vad är en vetenskaplig artikel?” finns nu att beskåda på YouTube


Nästa gång (i höst) är det högskolebiblioteket i Kalmar som arrangerar.

Vill du dela med dig av dina lärobjekt?
Kontakta oss så berättar vi mer om Nätverket

Tags: , , , ,

Jag läste en recension om att hyra film på nätet. Det var någon vecka sedan och jag minns tyvärr inte vilken tidskrift det var. Alla aktörerna fick blandade omdömen. För er som tycker att film på nätet verkar vara en suspekt idé skulle jag vija berätta om mina erfarenheter.

Jag har använt SF-Anytime många gånger under de ca 2 år de har funnits. I början var systemet lite instabilt, men det senaste året tycker jag att det alltid gått klockrent.

Jag brukar använda SF-Anytime när jag blir akut uttråkad och rastlös. Jag sitter i en skön fotölj med laptopen i knät. Jag kör det trådlösa nätet hemma via 8 mbps ADSL. Efter att ha valt film på SF-Anytime skapar jag ett tillfälligt e-kort på de 20-45 kr det kostar. Betalningen går mycket snabbt och smidigt. Filmen buffrar först i en halv minut max och sen börjar den rulla automatiskt. Längst ned i rutan finns en kontroll där man kan göra paus och se hur långt det har gått på filmen. Om man flyttar musen från kontrollen så försvinner kontrollrutan efter några sekunder.

Filmen tar upp hela skärmen: inga Windows-fönster eller så är synliga. Behöver man komma åt Windows är det bara att använda alt+tab. Filmen hackar mycket sällan. För mig har det hänt max 1 gång per film och då är det bara någonting hastigt. Bilden är mycket bra och det gäller också ljudet. Om det du tycker att ljudet är tunnt så beror det snarare på dina hörlurar.

Utbudet av film på SF-Anytime är hyggligt jämfört med en normal videobutik, men kan givetvis inte jämföras mot Brafilm och Boxman (hyra DVD-skivor på nätet). Den enda riktiga invändningen är mot deras webbplats. Jag har kollat in Fim2Home också äve de har likande stil på webbplatsen. Webbplatserna är snygga och så, bristerna ligger i navigeringen. I och med de använder en gigantisk text och utnyttjar skärmen så dåligt tar det en evinnerlig serie av knapptryckningar för att browsa igenom deras utbud. I princip orkar jag nästan bara kolla in topplistorna. Det också att söka om man vet vad man vill ha. Förutom det så har jag bara positiva erfarenheter. Tjänsten fungerar tyvärr bara med Internet Explorer, vilket knappast är något oöverkomligt problem.

Jag har inte testat att använda den stora TV:n för SF-Anytime, men kopplat datorn mot tv-n i många andra sammanhang och det fungerar bra. Med ett skapligt hemmabiosystem kan jag inte se någon anledning varför det inte skulle fungera lika bra där. Om du inte har kopplat datorn mot tv-n tidigare så krävs det dock lite meckande. Att titta i laptopen är visserligen lite osocialt, men fungerar kanonbra. Jag brukar göra det när min fru inte känner för att titta på film.

Tag:About

You are currently browsing the Bibliotek 2.0 weblog archives for film.

Taggar

Epost för prenumeration:

Delivered by FeedBurner

www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos from the Bibliotek 2.0 group pool. Make your own badge here.