Påminnelse

Hoppas att någon snart tänker om. Hoppas att jag inom en snar framtid istället får en påminnelse 2-3 dagar innan boken går ut, via mail eller sms. Jag kan bara inte hålla reda på när böcker ska lämnas tillbaka. Hur jag än försöker går det inte - och jag är inte särskilt ostrukturerad. Jag är en modern människa som kan ta emot elektroniska meddelanden på flera olika sätt. Idag är även biblioteksystemen utrustade med funktioner för att skicka meddelanden i princip automatiskt, på flera olika sätt. Det borde gå att passa ihop oss slarvers med biblioteksystemets utskickssystem - eller rättare sagt, jag vet att det går.

Under en tid har jag bara lånat eböcker på folkbiblioteken eftersom det är så irriterande när dessa skamlappar dimper ned i brevlådan. Ovanstående bok ville jag verkligen låna och trodde att jag skulle klara att lämna tillbaka en endaste bok i tid. I själva verket tog det minst en kvart att överhuvudtaget hitta boken.

Är det verkligen meningen att låntagarna ska anpassas till hanteringen av biblioteksystemet? Istället för att påminna mig några dagar innan lånet går ut skickas alltså en skamlapp så att den anländer 5 dagar efteråt. Under 5 dagar har ingen därför kunnat låna boken. Skamlappen har dessutom varit ute på en inte alls gratis Nils Holgersson-färd runt halva Sverige, med både miljökostnader och ekonomiska kostnader.

Är detta komiskt? Tja, jag vet inte jag. Så kul är det inte att känna sig lite halvdement innan 45…

Tags: ,About

You are currently browsing the Bibliotek 2.0 weblog archives for kravrutiner.

Taggar

Epost för prenumeration:

Delivered by FeedBurner

www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos from the Bibliotek 2.0 group pool. Make your own badge here.