Varför vänta till 2014?

Under rubriken Vetenskap beskriver DN hur e-tidningarna kommer fungera i framtiden. Det är verkligen spännande att höra hur e-papperstekniken går framåt och att snart, snart så kommer vi kunna tanka hem tidningen och läsa den direkt på vår speciella läsplatta. Men väldigt trist att ingen tidning kommer till skott. För först måste tidningarna bara avvakta lite, så om ett år ungefär eller kanske två eller ca 2014.
Ett förslag direkt till Bonniers och andra dagstidningar som vill öka antalet prenumeranter : ge bort en läsplatta till alla studenter som vill e-prenumerera mot att de testar och berättar vad de tycker!

Tags: , ,

Läsplattan från iRex (som också kan användas till eböcker) testades i oktober av ett mindre antal prenumerantar på Sundsvalls tidning. Läsplattan är stor som en A5 och man bläddrar på samma sätt som i en vanlig tidning. Det tar ca 3-4 minuter att ladda ner tidningen till plattan och tidningen uppdateras två gånger om dagen, vid 19-tiden och vid midnatt.

Läsplattetestet ska utvärderas och prenumeranterna ska djupintervjuas av en forskargrupp från Halmstad högskola.

Utvärderingen beräknas vara klar vid årsskiftet, men SvenÅke Boström på Sundsvalls tidning är optimistisk:

- I slutet av nästa år hoppas jag att vi kan erbjuda alla våra kunder en ännu snabbare och bättre läsplatta med en färgskärm. Kanske kan det bli årets julklapp 2007, säger han.

Källa Sundsvall Tidning

Tags: ,About

You are currently browsing the Bibliotek 2.0 weblog archives for läsplatta.

Taggar

Epost för prenumeration:

Delivered by FeedBurner

www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos from the Bibliotek 2.0 group pool. Make your own badge here.