MeeboMe-testet klart

Eftersom jag inte är på kontoret fick jag ringa några för att vara med i testet här på sidan. Jag trodde nog att fler skulle vara nyfikna, men tidpunkten är nog inte så bra. Här kommer i alla fall resultatet.

MeeboMe-testAlla som chattar med mig i den simulerade informationsdisken, chattar förstås bara med mig via hemsidan. Det är alltså en privat konversation. I min ände dök det dock upp ett nytt chattfönster för varje person som kontaktade mig. Ingen går alltså obemärkt med sin fråga.

I skärmdumpen här bredvid ser man hur jag har ett fönster med några chattar igång. Det var inte särskilt svårt att chatta med några personer samtidigt - men att dessutom tala i telefonen samtidigt…. På slutet var det även chattare från min hemsida som anslöt och den chatten dyker då upp i samma fönster. Jag chattade alltså med några personer från bibliotek20.se och en person från petergiger.com samtidigt. Men det gick faktiskt bra, förutom när jag dessutom talade i telefonen alltså och dessutom försökte chatta med en person i GTalk samtidigt…

För att summera: det är relativt lätt att föra en konversation med 2-3 personer samtidigt i Meebo i och med att chattfönstrena hamnar bredvid varanadra, vilket ger en översikt. Det är kanon att de faktiskt kan komma från flera olika webbsidor. Använder du Meebo normalt kan de även komma från MSN, ICQ, GTalk etc.

Dela gärna med dig av dina erfarenheter med meebo eller med denna typ av chattmiljöer i allmänhet…

Just det, jag spelade in det med Camtasia, men det känns inte särskilt troligt att någon orkar kolla på det så jag lägger inte ut det…

Tags: , , ,About

You are currently browsing the Bibliotek 2.0 weblog archives for meebo.

Taggar

Epost för prenumeration:

Delivered by FeedBurner

www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos from the Bibliotek 2.0 group pool. Make your own badge here.