Sökresultat 2.0

På min blogg skrev jag lite om nya typer av sökresultat som bygger på AJAX-tekniken. Det vore kul om biblioteken på sikt kunde få in lite AJAX i sina sökmotorer för att få dem mer funktionella. Ta gärna en titt på filmen för att få en känsla av hur smidigt det kan bli. Hoppas att ingen tar illa upp att jag gästbloggar. Min fru är bibliotekarie så jag följer den här bloggen regelbundet.

Tags: ,

Förbättra Google!

Hur kan Google förbättras?

Sarah Milstein kommenterar sökmotorer och funderar på om det mest innovativa faktiskt sker på andra ställen än hos Google. Har Google glömt sitt uppdrag?

Läs mer i Thoughts on the State of Search på O’Reilly Radar

Tags: , ,

Igår vid SVIT 06-konferensen i Ronneby hade Jonas Fransson från Knut Hahn-skolan en session om sökmotorer. Där uppmärksammade vi att Wikipedia allt oftare på sista tiden kommer hög upp i sökresultaten på Google. Jag vet att jag har registrerat detta tidigare men det var inte förrän igår som insikten “flöt upp till ytan”. Vad beror detta på egentligen?

Av en slump stötte jag senare på en artikel av Nicholas Carr på bloggen Roughtype. Han tar upp samma fråga och nämner också en undersökning som bekräftar funderingen.

Wikipedia turned up in Google’s top ten a whopping 81% of the time and in Yahoo’s 77%, but it appeared in MSN’s top ten just 38% of the time. What’s up with that?

Är det bara att fler länkar till Wikipeda och MSN inte tar lika stor hänsyn till länkar som Google och Yahoo, eller är det någon annan faktor i viktningen av resultat, eller är det rentav någon medveten strategi?

Tags: , , , , ,About

You are currently browsing the Bibliotek 2.0 weblog archives for sökresultat.

Taggar

Epost för prenumeration:

Delivered by FeedBurner

www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos from the Bibliotek 2.0 group pool. Make your own badge here.