Platt-tv

Tv igen. Det är mycket tal om platt-tv nu för tiden. Nyss slog det mig att ordet platt-tv kan tolkas på två sätt. Om man ser tv:n som en apparat får det en betydelse, om man ser tv som ett fenomen (televisionen) så får det en annan betydelse…

Fast förmodligen stämmer det inte, utan det är nog frågan om motsatta rörelser. Ju plattare tv:n blir desto djupare blir televisionen. Men den verkar ha svårt att bryta sig ur sin statiska, enkelriktade form. I det avseendet handlar det sannerligen om platt-tv.

Tags: ,

Sanctuary

SanctuaryTv är ett gissel. När man vill titta på något program finns det inget program att titta på och när ett program i ens smak finns att titta på, då har man ingen lust att titta. Eftersom denna tidsinkompabilitet händer ofta tycker jag att det är riktigt knöligt att spela in.

Sancturary är den nya tidens motsvarighet till tv-show. Det är en serie som hittils bara gått att köpa på webben, så kallade webisodes. Sanctuary är nästan bara filmad mot grön skärm, vilket ger riktiga skådespelare i datorgenererande miljöer. Det är en science fiction-fantasy-serie. Varje webisode är ca 17 minuter lång - ungefär hälften av en vanlig episod i en tv-serie. De 17 minuterna är ganska lagom. Tekniken och berättarstrukturen ger en mer kompakt historia än normalt.

Läs om Sanctuary på Wikipedia
och köp avsnitten på den officiella webbsidan.

Tags: , ,About

You are currently browsing the Bibliotek 2.0 weblog archives for tv.

Taggar

Epost för prenumeration:

Delivered by FeedBurner

www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos from the Bibliotek 2.0 group pool. Make your own badge here.