Thinkfree Web Office

Thinkfree

Category: Tool / service

Topic: Free Web Office

Overall rating: 4 out of 5
Content rating: 4 out of 5
Design rating: 4 out of 5
Navigation rating: 4 out of 5

Imponerande Officepaket på webben. De vanligaste funktionerna finns när det gäller ordbehandling, kalkyl och presentation. Precis som med Writely kan man också samarbeta om dokument och publicera dem. Jag testade främst presentationsdelen eftersom jag har sökt ett bra presentationsprogram för webben. När jag höll på att föra över ett powerpoint-dokument märkte jag att jag ofta blev förvirrad och inte visste vilket program jag var i. Det säger ganska mycket om gränssnittet.

Writely använder javaskript och css för att rita gränssnittet, vilket resulterar i en snabbnavigerad miljö. Thinkfree bygger istället på Java-applets vilket stundtals ger en lite trögare miljö. Har appleten laddats så går det emellertid oftast som smort.

Det verkar inte finnas någon importfunktion, men när man klipper och klistrar följer formatering, bilder etc med. Jag kopierade in ett 100-sidigt dokument i ordbehandlaren och det behöll all formatering, bilder etc, så i praktiken skulle man kunna se det som en importfunktion. Writely klarar bara dokument på max 0,5 mb. Det jag kopierade in i Thinkfree var på närmare 1mb och det var inga som helst problem.

Presentationsprogrammet fungerar också mycket bra med allt från editeringen till presentationen direkt på Webben.

Tags: weboffice service wordprocessor presentation spreadsheet

Tags: ,About

You are currently browsing the Bibliotek 2.0 weblog archives for webb office.

Taggar

Epost för prenumeration:

Delivered by FeedBurner

www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos from the Bibliotek 2.0 group pool. Make your own badge here.